Bankar i po
Bankar i po

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Vesti

Krediti i za penzionere

Bankarstvo i finansije

 • Autor: S. Moravčević

  Građani u Srbiji mogu da otplaćuju kredite i do 75. godine života. Gotovinski krediti u četiri banke. Obavezno životno osiguranje.

  Građani u Srbiji mogu da otplaćuju kredite i do 75. godine života. Tako penzioneri imaju mogućnost da koriste pre svega gotovinske kredite u četiri banke u Srbiji: Intezi, Oportjuniti banci, AIK i Erste banci.

  Da bi se zaštitile od eventualnog rizika, banke su uvele i obavezno životno osiguranje koje je uračunato u cenu zajma. Kamatne stope se kreću od 1,66 odsto mesečno, na primer u Oportjuniti banci, do 19 odsto na godišnjem nivou u Intezi.

  Prilikom zaduživanja kod AIK banke stariji građani moraju da obezbede 30 odsto depozita. Ukoliko imaju više od 75 godina, građani u AIK banci mogu da uzmu kredit i do navršenih 80 godina, ali u tom slučaju potrebna je hipoteka kao garancija.

  Rok otplate ovakvog zajma je do dve godine, uz mogućnost da se taj period produžava doživotno. Kamatna stopa je 12,5 odsto godišnje.

  U Intezi najstariji građani mogu da koriste zajam od 50.000 do 300.000 dinara bez depozita, učešća i naknade za obradu zahteva. 

  Efektna kamata je fiksna i na godišnjem nivou iznosi 19 odsto. Ovaj zajam može da se otplaćuje od 12 do 36 meseci. Korisnici ove gotovinske pozajmice nemaju obavezu da prenesu penziju i da otvore tekući račun u ovoj banci.

  Dinarski gotovinski kredit namenjen penzionerima može da se podigne i u Oportjuniti banci. Klijent je u obavezi da u momentu otplate poslednje rate navršava 75 godina života. Penzioneri u ovoj banci mogu da koriste zajam u maksimalnom iznosu do pola miliona dinara.

  Brzi gotovinski kredit za građane do 72 godine života daje i Erste banka. Iznos ovog zajma je od 8.000 do 250.000 dinara. Učešće i depozit nisu potrebni, a rok otplate za penzioner je od šest do 18 meseci.

  Kredit plus paketi

  U Vojvođanskoj banci najstariji građani mogu da koriste uslugu „kredit plus paket“. Ona omogućava klijentima da koriste zajam bez depozita i naknade za obradu zahteva, kao i vođenje tekućeg računa bez naknade. Rok otplate kredita je dve godine, a kamata 23,30 odsto.
Izvor: Večernje Novosti
Broj komentara na ovu vest : 0Pošaljite datu vest prijatelju...

Email adresa primaoca: (*)


Dodatna poruka koja ce ići uz tekst vesti :
Ostavite Vaš komentar na vest...

Vaše ime: (*)


Vaš e-mail:


Vaš komentar (*):